Roberto (student International Business & Management) 2016-11-15T09:36:25+00:00

Roberto (student International Business & Management)

Vertel iets over jezelf
Ik ben Roberto, 21 jaar en woonachtig in Utrecht. Ik zit op de HU (hogeschool Utrecht) waar ik de studie International Business & Management doe en momenteel in het tweede jaar van de studie zit. Ik hou ervan om dingen met m’n vrienden te doen, te sporten maar vooral muziek maken is iets waar ik erg van geniet. Verder ben ik een leergierig persoon dus het liefst leer ik daarom ook zo veel mogelijk.

Hoe ben je bij AdsVentures terechtgekomen?
Eigenlijk ben ik net zoals heel veel andere studenten op het internet gaan zoeken naar een geschikte stageplek. Het nadeel was dat ik maar voor 11 weken beschikbaar zou zijn terwijl veel bedrijven in hun vacatures aangeven dat ze een stagiaire voor minimaal 6 maanden zochten. Toen mijn aandacht viel op een vacature van Adsventures was ik bang dat dit ook het geval zou zijn, maar gelukkig zochten ze nog een stagiaire voor 11 weken en nodigde hij mij uit voor een gesprek. De rede dat ik besloot om te solliciteren bij Adsventures is omdat het een jong maar professioneel bedrijf is die zich bezig houd met online marketing en online beleggen. Dit zijn twee onderwerpen die mij erg aanspreken.

Wat houdt je stage opdracht bij AdsVentures in?
In principe bestaat mijn stage uit twee hoofdonderdelen. De eerste heeft te maken met een internationaal gericht onderzoek (sluit goed aan op mijn studie) en met het tweede onderdeel ben ik verantwoordelijk voor de content van een van de sites. Zo ben ik dan 3 dagen per week bezig met het onderzoek en de resterende twee dagen ben ik bezig met het schrijven van content voor een van de sites. Erg veel variatie dus!

Hoe is de sfeer op werk?
De sfeer is erg aangenaam op kantoor. Natuurlijk moet je in het begin even wennen aan de nieuwe omgeving maar daar ben je zo aan gewend. Ik werd goed opgevangen in het begin en iedereen was erg aardig maar vooral behulpzaam wat ik persoonlijk heel belangrijk vind. Nog een groot plus punt is dat AdsVentures een bedrijf met jonge mensen is dus je werkt voornamelijk met collega’s van jouw eigen leeftijd. Het belangrijkste aspect vind ik het feit dat de hiërarchie organisch is ingedeeld, dus je hebt informele omgang met collega’s maar wel op een professionele manier!

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?
Persoonlijk denk ik dat deze stage me erg zal helpen in de toekomst. Aangezien ik online beleggen en online marketing heel interessant vind, en hier veel over leer, weet ik zeker dat dit van toegevoegde waarde is later in mijn carrière. Ook het feit dat er wel van je verwacht wordt dat je zelfstandig kan werken geeft aan dat ze niet bang zijn om, zelfs beginners zoals ik, verantwoordelijkheden te geven. Dit stukje zelfstandigheid is voor mij erg belangrijk en iets waar ik door m’n stage veel verbeteringen in heb door kunnen voeren.

Ontvang je een stagevergoeding?
Yes! Ik ontvang net zoals iedereen een stagevergoeding voor het werk dat ik verricht voor het bedrijf.

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?
Absoluut! Als je veel verschillende dingen wil doen en leren dan is dit het perfecte bedrijf. Je moet er natuurlijk wel van houden om zelfstandig aan het werk te zijn en verantwoordelijkheden te nemen op de juiste momenten! Voor de sfeer zou ik AdsVentures ook zeker aanraden door de informele werksfeer die er is en het feit dat er ook jonge studenten en stagiaires zijn.