Rick (student Commerciële Economie) 2016-11-15T09:36:25+00:00

Rick (student Commerciële Economie)

rick.min_Vertel iets over jezelf

Hallo, ik ben Rick, 24 jaar en woon in ’s-Hertogenbosch. Ik volg de studie Commerciële Economie aan de Avans Breda en zit momenteel in mijn 3e jaar. Ik hou ervan om te reizen, sporten, tv-series en tijd door te brengen met vrienden. Mijn voorkennis van online marketing was vrij beperkt. Op school wordt er vrij weinig aandacht besteed aan het vakgebied online marketing.

Hoe ben je bij AdsVentures terechtgekomen?

Net zoals vele anderen ben ik opzoek gegaan naar interessante vacatures op het internet. Al snel liet ik mijn oog vallen op “superleerzame online marketing stage in Utrecht”. Zelf was ik namelijk geïnteresseerd in het vakgebied online marketing omdat daar volgens mij nog veel mogelijkheden liggen. Nadat ik mijn sollicitatiebrief had doorgestuurd ontving ik vrijwel direct een reactie. Een week later na een goede sollicitatiegesprek kreeg ik te horen dat ik aangenomen was voor de functie online marketing.
Wat houdt je stage opdracht bij AdsVentures in?

Mijn stageperiode bestaat uit twee onderdelen. Meewerkzaamheden en mijn eigen onderzoek. De meewerkzaamheden bestaan voornamelijk uit artikelen schrijven voor de websites. Daarnaast krijgt iedereen de vrijheid om met ideeën te komen en die worden ook serieus genomen. Mijn eigen onderzoek is onverdeeld in drie onderzoekstellingen. Zo ben ik verantwoordelijk voor verschillende AdWords-campagnes, eventuele overnames beschikbare domeinen, marketing van Apps, en expansie naar het buitenland. Er zit dus veel variatie in mijn werkzaamheden.

Hoe is de sfeer op werk?

Doordat je begint in een team met andere stagiaires is het erg aangenaam om te beginnen aan je stage. Doordat anderen net zoals jij op 0 beginnen heb je niet meteen het gevoel dat je het ’loopjongetje’ bent van het bedrijf. Dit zie je ook terug in de werksfeer. De sfeer is erg relaxed en informeel, en waar er hard gewerkt moet worden dan wordt dit ook zeker gedaan.

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?

Binnen het bedrijf zijn de lijnen kort en heeft iedereen veel verantwoordelijkheid. Dit is zeker goed voor mijn ontwikkeling. Hierdoor wordt je meteen in het diepe gegooid en moet je zelf naar oplossingen zoeken. Door zelf aan de slag te gaan leer je veel. Daarnaast staat de directeur altijd voor je klaar met vragen. Tijdens deze stage leer je veel verschillende aspecten van online marketing en krijg je een beter beeld van SEO.

Ontvang je een stagevergoeding?

Ja. Ik ontvang maandelijks een stagevergoeding voor mijn werkzaamheden

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?

Iedereen die opzoek is naar een leerzame online marketing stage in een vrij informele sfeer en bereidt is om veel verantwoordelijk op zich te nemen raad ik deze stage absoluut aan.