Jolien (studente International Business & Languages) 2016-11-15T09:36:25+00:00

Jolien (studente International Business & Languages)

Vertel iets over jezelf
Ik ben Jolien van den Dorpel, 22 Jaar en ik zit in het 4e jaar van de opleiding International Business and Languages aan de Hogeschool Zeeland in Vlissingen. Zelf kom ik ook uit Zeeland, maar woon nu tijdelijk in Woerden. Ik hou van reizen en andere culturen ontdekken, voor mijn studie heb ik 4 maanden in Spanje en 5 maanden in Brussel gewoond.

Hoe ben je bij AdsVentures terechtgekomen?
Toen ik op internet aan het zoeken was naar een afstudeerstage kwam ik een vacature tegen van AdsVentures voor een afstudeerstage naar buitenlandse uitbreiding. Dit sprak mij meteen erg aan, omdat ik voor mijn opleiding een stage moest vinden met een internationaal karakter. Nadat ik had gesolliciteerd kreeg ik al snel reactie en mocht ik op gesprek komen.

Wat houdt je stage opdracht bij AdsVentures in?
Voor mijn scriptie hou ik me bezig met het onderzoeken van de Duitse markt. In eerder onderzoek is gebleken dat Duitsland een interessant land is om naar uit te breiden. Nu is het aan mij om uit te zoeken hoe AdsVentures op een succesvolle manier de Duitse onlinebeleggingsmarkt kan betreden. Hierbij wordt gekeken naar de wensen en behoefte van de Duitse bevolking, SEO en er wordt een content strategie voor de website(s) bepaald.

Naast deze stage opdracht hou je je ook bezig met werkzaamheden voor AdsVentures.
Kun je uitleggen wat dit inhoudt?

Samen met een andere stagiaire hebben we gekeken naar het maken van apps voor buitenlandse beleggers. Daarvoor hebben we eerst en landenanalyse gedaan om na te gaan welke landen hiervoor in aanmerking komen en interessant zijn. Inmiddels hebben we al een Duitse, Franse, Spaanse en Italiaanse app gelanceerd en de app voor Zweden en Denemarken volgen binnenkort. Enorm leuk om te doen, vooral omdat we bezig zijn met andere landen en talen.

Hoe is de sfeer op werk?
De sfeer is informeel en daardoor heel goed. Daarnaast is het leuk dat er nog meer stagiaires zijn die tegelijk begonnen zijn, je begint zo allemaal op hetzelfde niveau.

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?
Positief! Tijdens deze stage heb ik veel geleerd over SEO, Affiliate Marketing en online beleggen. Omdat ik dit alles erg interessant vindt, zal de kennis die ik tijdens mijn stage opgedaan heb zeker van pas komen in de toekomst.

Ontvang je een stagevergoeding?
Ja, alle stagiaires krijgen maandelijks een mooie vergoeding voor hun werkzaamheden.

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?
Ik zal deze stage zeker aanbevelen aan vrienden, omdat het een erg leerzame stage is in een groeiend en leuk bedrijf. Ook als je nog niets weet over SEO en online beleggen is het een interessante stage, tijdens de eerste weken van je stage krijg je hierover enkele workshops waarna je meteen aan de slag kan!