Chanel (was studente Commercieel Communicatiemanagement, nu junior online marketeer bij AdsVentures) 2016-11-15T09:36:25+00:00

Chanel (was studente Commercieel Communicatiemanagement, nu junior online marketeer bij AdsVentures)

Foto Chanel Bronsgeest

Vertel iets over jezelf!

Hi, ik ben Chanel Bronsgeest. Ik ben inmiddels 22 jaar en woon in Oosterbeek. Op dit moment ben ik werkzaam bij AdsVentures als junior online marketeer. Dit betekent dat ik druk ben met het bijhouden van statistieken, concurentie analyses, linkbuilding en het schrijven van artikelen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de werving en selectie van stagiaires. Mocht je willen solliciteren bij AdsVentures dan is de kans groot dat je in contact komt met mij! Je kan bij me terecht met al je vragen en/of opmerkingen.

Voordat ik hier begon als junior online marketeer, heb ik hier ook stage gelopen. Ik heb Commercieel Communicatiemanagement gestudeerd en heb dit in mei 2015 afgerond. Vervolgens kon ik direct bij AdsVenures aan de slag. Mijn stage ervaring is hieronder te lezen.

Hoe ben je bij AdsVentures terechtgekomen?

Toen ik opzoek ging naar een stage, kwam ik terecht bij de vacature van AdsVentures. In het begin wist ik niet zeker of deze vacature wel helemaal bij mij zou passen. Ik had namelijk totaal geen kennis van beleggen en affiliate marketing. Toch besloot ik te solliciteren. Vrij snel kreeg ik een mail van de directeur van AdsVentures. Ik kon diezelfde week nog op gesprek komen. In dit gesprek kreeg ik een goed beeld van het bedrijf. De directeur van AdsVentures zei in dit gesprek dat ik geen kennis van beleggen of affiliate marketing nodig had. Dit stelde mij erg gerust. Na dit gesprek waren beide partijen erg enthousiast. Diezelfde dag besloten we nog met elkaar in zee te gaan.

Wat houdt je stage opdracht bij AdsVentures in?

Tijdens mijn stage periode van 16 weken hou ik me voor 50% van de tijd bezig met mijn stage opdracht. Ik doe namelijk onderzoek naar de communicatiestijl van AdsVentures. AdsVentures heeft nooit onderzoek gedaan naar de manier van schrijven die zij toepassen op de websites. Ik ben daarom bezig met het onderzoeken van de doelgroep van AdsVentures. Ik beperk me echter niet alleen tot deze enquête. Ik onderzoek namelijk ook de stakeholders en de eisen die zij stellen aan de teksten. Een erg interessant en leuk onderwerp! Ik hoop na dit onderzoek een goed advies te kunnen geven aan AdsVentures zodat zij hier in de toekomst mee verder kunnen.

Naast deze stage opdracht hou jij je ook bezig met werkzaamheden voor AdsVentures.

Kun je uitleggen wat dit inhoudt?

Zoals ik net al aangaf werk ik voor 50% aan mijn opdracht. De rest van de tijd werk ik mee in de organisatie. Deze werkzaamheden zijn heel breed. Zo hou ik me bijvoorbeeld bezig met het schrijven van artikelen voor op de websites. Ook heb ik samen met een andere stagiair verschillende nieuwe websites opgezet. Op dit moment ben ik samen met mijn collega’s bezig met het ontwikkelen van de eerste beleggers cursus app! Een leuk en leerzaam traject.

Hoe is de sfeer op werk?

De sfeer is ontzettend goed. Er is nauwelijks sprake van een hiërarchie. Natuurlijk heeft de één meer verantwoordelijkheden dan de ander maar dit zie je totaal niet terug in de werksfeer. Dit maakt overleggen met je collega’s makkelijk en snel.

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?

Ik heb tot nu toe al ontzettend veel geleerd tijdens deze stage. Dit kan ik allemaal meenemen in mijn toekomstige baantjes. Ik weet nu veel meer over beleggen en affiliate marketing dan de gemiddelde Nederlander. Dit is alleen maar een voordeel voor de toekomst.

Ontvang je een stagevergoeding?

Ja, ik ontvang een mooi bedrag. Veel bedrijven bieden tegenwoordig geen stagevergoeding aan. Dit vind ik niet helemaal eerlijk. Je bent immers ook een werknemer van de organisatie. Ik vind het dan ook zeker een pluspunt dat ik bij AdsVentures een mooi stage bedrag ontvang.

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?

Ik zou deze stage zeker aanbevelen aan vrienden. Het is een zeer leerzame stage met een goede werksfeer.