Sam (student Media, Informatie en Communicatie) 2016-11-15T09:36:25+00:00

Sam (student Media, Informatie en Communicatie)

samVertel iets over jezelf
Hallo,
Ik ben Sam Schut uit Utrecht. Ik woon al heel mijn leven, 21 jaar, in het centrum van Utrecht. Ik zit nu in mijn vierde jaar van de studie Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Hier heb ik de richting Media, Marketing & Publishing gekozen. Dit alles is eigenlijk een moeilijke benaming voor marketing, met veel informatie over media. Verder ben ik actief als voetballer bij SV Kampong, een sportvereniging uit Utrecht.

Hoe ben je bij AdsVentures terecht gekomen?
Ik was op zoek naar een stage op het gebied van online marketing, aangezien het moeilijk is voor een studie om hiermee up-to-date te zijn en ik het idee heb dat online steeds belangrijker zal gaan worden op het gebied van marketing. Verder waren mijn eisen dat het bedrijf ervaring had met stagiaires, zodat ik goed begeleid kon worden en dat het niet ontzettend formeel zou zijn. Dit vond ik uiteindelijk bij AdsVentures. Nadat ik een email had gestuurd kon ik vrij snel op gesprek komen en kort daarna was het rond.

Wat houdt je stage bij AdsVentures in?
Ik ben tijdens mijn stage verantwoordelijk voor de lancering van applicaties. Doordat er allerlei verschillende apps gemaakt worden door AdsVentures ben ik constant bezig met andere dingen. De ene keer moet ik een tekst schrijven en daar de juiste zoektermen in verwerken, terwijl ik vervolgens weer met een developer aan de slag moet om de opmaak van de app te creëren. Het is erg leuk om te zien dat er na een paar weken al resultaat wordt gehaald uit de apps waar ik mee bezig ben geweest.

Hoe is de sfeer op werk?
De sfeer is een van de redenen dat ik voor een stage bij AdsVentures heb gekozen. Het is serieus en er wordt hard gewerkt, maar iedereen heeft de tijd om je te helpen en grapjes worden ook zeker gewaardeerd. De groep die er werkt is jong, waardoor de gezelligheid hoog in het vaandel staat. Zo staat er altijd lekker radio aan bijvoorbeeld, of als je een verzoeknummer hebt kan dit ook worden geregeld! Als je voor het eerst stage gaat lopen kan ik AdsVentures enorm aanraden, aangezien de collega’s erg aardig zijn en je al snel thuis laten voelen!

Hoe denk je dat deze stage bijdraagt aan jouw toekomst?
Ik leer allerlei zaken over online marketing die tijdens mijn studie (te) weinig aandacht kregen. Affiliate marketing is een onderwerp die regelmatig voorbij kwam tijdens mijn stage, maar nu ben ik er echt mee bezig. Hierdoor leer je vanuit andere hoeken denken en merk je wat er allemaal voorbij komt op dagelijkse basis. Dit zal ik in de toekomst goed kunnen gebruiken. Verder leer ik veel van collega’s, denk aan een developer die de tijd heeft om dingen uit te leggen over WordPress. Niet een verplichting om hier kennis over te hebben als marketeer, maar het kan mij zeker een plus geven ten opzichte van andere marketeers in de toekomst.

Ontvang je een stagevergoeding?
Ja, erg fijn aangezien ik ook tijdens mijn stage huur moet betalen en boodschappen moet doen. Door deze stagevergoeding hoef ik niet hiernaast in het weekend nog te werken bij een bijbaan.

Zou je deze stage aanbevelen aan vrienden?
Ik denk dat AdsVentures een perfect bedrijf is om stage te lopen. De sfeer is informeel en iedereen is bereid om te helpen, waardoor je in een korte tijd veel kunt leren en ik voelde mij in ieder geval snel thuis.